Aanleverspecificaties voor planafdruk

Hoe uw plannen of naaipatronen aanleveren om te laten plotten op www.plannenplotten.be

Bestandsformaat

Lever uw plannen, technische tekeningen of naaipatronen steeds aan als PDF bestand op het gewenste formaat en zonder snijtekens. Een PDF heeft steeds een bijhorend papierformaat. Dat formaat kan u aflezen bij het uploaden van uw plannen. Om problemen tijdens het plotten te voorkomen bestaat uw PDF best uit één laag en is deze onbeveiligd.

Legende

Onze planafdrukken worden automatisch geplooid naar A4 formaat, tenzij u voor oprollen kiest bij tijdens bestelproces. Indien u op het geplooide eindresultaat een legende bovenaan wenst dient u deze op volgende plaatsen om uw plannen te positioneren:

planafdruk liggend
planafdruk staand

Bij horizontale planafdrukken dient de legende rechts onderaan te staan. Bij verticale planafdrukken dient deze links onderaan te staan.

Papierformaten

Wij hanteren bij het plotten volgende standaard papierformaten:

A0+++ 2500 x 914 mm
A0++ 2000 x 914 mm
A0+ 1500 x 914 mm
A0 1188 x 840 mm
A1 840 x 594
A2 594 mm 420 mm
A3 420 mm 297 mm
A4 297 mm 210

Vrije formaten die buiten deze standaardmaten vallen kunnen wij eveneens plotten, met een maximum begrenzing van 914 x 5.000 mm

Herschalen

Bouwplannen, technische plannen of naaipatronen zijn bijna altijd opgemaakt op de juiste schaal op een bijhorend papierformaat. Binnen de professionele wereld is herschalen bij het plotten dan ook slechts uitzonderlijk wenselijk. Mocht u voor uw planafdrukken toch een andere schaal wensen te laten plotten dan kan u dit selecteren bij het bestelproces. Houd er rekening mee dat de schaalinformatie van uw plannen of tekeningen niet meer zal kloppen en dat in het geval van verkleinen de leesbaarheid van uw planafdrukken niet altijd gegarandeerd is.

Witmarge

Houd bij het plotten steeds rekening met een witmarge van 2mm rondom op de rand van het papier. Informatie die binnen deze marge valt kan wegvallen.