Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke kwaliteit mag ik verwachten?

Onze planafdruk service wordt gerealiseerd op de meest recente HP inkjet technologie voor snelle productiesystemen. De plots zijn haarscherp, kleurvast en zijn zelfs behoorlijk regenbestendig. Wij plotten uw bestanden op een milieuvriendelijk kwaliteitspapier mèt FSC-label.

Wat is de levertermijn?

Bestellingen op weekdagen vóór 11u geplaatst vertrekken dezelfde dag nog met GLS of Bpost voor levering ’s anderendaags.

Hoe moet ik precies mijn bestanden opmaken?

U kan de aanleverspecificaties hier vinden

Mijn legende staat niet op de plek waar u ze aanbeveelt. Is dat een probleem?

Dat is geen probleem. Uw plan wordt alsnog geplooid, maar als de legende niet op de gewenste plek staat komt deze niet bovenaan te liggen op het geplooide plan.

Welk is de maximum maat die mijn plan mag hebben?

De maximum maat voor technische planafdruk is 91,4cm x 500cm. Indien uw plan toch buiten deze afmetingen valt graag contact opnemen op info@plannenplotten.be

Wat wordt er precies bedoeld met “dekking <30%” of “dekking >30%” bij het ingeven van mijn bestelling?

De berekeningsmodule op planneplotten.be leest uw PDF bestanden in en leest de verschillende pagina-formaten uit alle pagina’s. Er is echter op dit moment geen algoritme aanwezig dat de hoeveelheid benodigde inkt kan afleiden uit uw bestanden. De aanwezigheid van volvlakken heeft echter wel een invloed op de prijs. Daarom vragen wij u om aan te geven of uw plannen eerder weinig (<30%) inktbezetting bevatten of eerder veel (>30%). Een dekking <30% betekent dat meer dan 70% van uw blad wit is, een dekking van >30% betekent dat minder dan 70% van uw blad blanco blijft. We vragen om dit zo juist mogelijk in te schatten. Een foutieve ingave kan uw bestelling vertragen en leiden tot een andere prijs.

Ik bestel meerdere exemplaren van een reeks plannen. Worden deze gesorteerd per set of per plan?

Standaard sorteren wij per sets. Indien u bijvoorbeeld 3 exemplaren van 15 verschillende plannen bestelt krijgt u 3 bundels elk bestaande uit 15 plannen. Indien u dat liever gesorteerd per plan hebt mag u dit vermelden bij de instructies.

Kunnen jullie ook bestaande plannen inscannen of kopiëren?

Wij kunnen plannen inscannen naar PDF bestanden of er kopies van maken, zowel in kleur als zwart wit. Daarvoor dient u de originelen te bezorgen op onderstaand adres in Lier.

Ik wil grootformaat prints laten drukken maar mijn specificaties vallen buiten de keuzemogelijkheden. Hebt u een oplossing?

U kan ons steeds contacteren op info@plannenplotten.be voor grootformaat prints die buiten de specificaties vallen die op www.plannenplotten.be aangeboden worden. Naast technische prints kunnen wij ook fotografische prints maken, op verschillende papiersoorten. Deze worden geprint op een 12-kleurenprinter met UV bestendige inkt voor een absolute topkwaliteit.

Ik heb nog ander drukwerk dat al dan niet bij de plannen hoort. Kunnen jullie dat mee verzorgen?

Wij zijn een volwaardige digitale drukkerij met een uitgebreid arsenaal aan mogelijkheden. Klein formaat drukwerk, lastenboeken (op alle mogelijke manieren afgewerkt), catalogi, manuals, visitekaartjes, enz. We kunnen dit apart verwerken of samen met uw bestelling plannen met dezelfde snelle levertermijn mee leveren. Mail naar info@plannenplotten.be

Hoe verloopt de betaling van mijn bestelling?

U bestelt namens een bedrijf

Na het plaatsen van uw eerste bestelling worden uw order en uw account door ons geverifieerd. Als wij uw data goedkeuren werken wij uw bestelling af en kan u de factuur achteraf betalen via overschrijving. Indien de betaaltermijnen gerespecteerd worden kan u steeds op deze manier blijven bestellen.

U bestelt als particulier

Na het plaatsen van uw bestelling worden uw order en bestanden door ons gecontroleerd. Wij streven er naar om dit tijdens de kantooruren binnen de 3 uren te voltooien. Vervolgens sturen wij in PDF formaat een proforma factuur. Na de betaling van dit document starten wij de productie en verzenden wij uw bestelling.

Andere vragen?

Contacteer ons gerust op info@plannenplotten.be